Nieuws (archief)

Hoe omgaan met sterke stijging zorgvraag?

Publicatiedatum: 4 april 2024

Een ‘tsunami’ van zorg afwenden? In Mooi Maasvallei wordt alles op alles gezet en dit levert resultaat op! Zorgaanbieders, welzijn en de gemeenten slagen erin om met inwoners en partners zorg te voorkomen en om bij te dragen aan krachtige gemeenschappen met vitale inwoners. Lees het artikel van de Gelderlander met achtergrondinformatie en voorbeelden uit de praktijk.

Transformatieplan Integraal Zorg Akkoord van Mooi Maasvallei gereed

Publicatiedatum: 6 maart 2024

Met veel trots overhandigde voorzitter Pauline Terwijn van Mooi Maasvallei* op woensdag 6 maart 2024 het transformatieplan IZA (Integraal Zorg Akkoord) Mooi Maasvallei aan Marcel Meijer, alliantiemanager bij Coöperatie VGZ.

Maasziekenhuis Pantein en apotheek Maasheggen versterken samenwerking

Publicatiedatum: Donderdag 14 december 2023

Maasziekenhuis en apotheek Maasheggen versterken hun samenwerking. Maasheggen is de poliklinische apotheek van de openbare apotheken die is gevestigd in de centrale hal van Maasziekenhuis Pantein. Deze apotheek heeft een belangrijke functie voor patiënten die uit het ziekenhuis worden ontslagen en voor degenen die medicatie krijgen voorgeschreven op de polikliniek.

Maasziekenhuis Pantein werkt volgens Horizontaal Toezicht

Publicatiedatum: Donderdag 16 november 2023

Nieuwe koers SAZ

Publicatiedatum: 14 november 2023

Integrale zorg verlenen is de toekomst. Regionale ziekenhuizen vormen hierbij een zeer belangrijke schakel. We zijn trots op de koers van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ); 28 ziekenhuizen zetten samen de koers en stellen daarmee algemene ziekenhuiszorg dichtbij huis zeker voor inwoners in de regio. 

Interesse vanuit Den Haag voor Mooi Maasvallei

Publicatiedatum: 25 september 2023

Vandaag in Mooi Maasvallei* belangrijk bezoek uit Den Haag! Demissionair minister Ernst Kuipers en directeur-generaal curatieve zorg Barbara Goezinne werden bijgepraat over successen die hier gerealiseerd worden. Het is mooi om te zien hoe de integrale samenwerking tussen zorg, welzijn, gemeenten, scholen, werkgevers en de zorgverzekeraar samen met inwoners z’n vruchten afwerpt. Daardoor kunnen we zorg voorkomen en inzetten op een meer vitale en krachtige samenleving. Dat is ook nodig, want de uitdagingen in Nederland zijn de komende jaren zo groot dat de afzonderlijke organisaties de vraag niet zelfstandig kunnen oplossen.

Groen licht voor snelle toets regio Mooi Maasvallei

Publicatiedatum: 18 augustus 2023

Regio Mooi Maasvallei* heeft een eerste positieve beoordeling voor het transformatieplan IZA (Integraal Zorg Akkoord) binnen. Dit omvat een gezamenlijk plan van alle aanbieders in de regio en is daarmee een belangrijke stap.

Brabants Manifest Ouderenzorg

Publicatiedatum: 31 juli 2023

De Brabantse zorg wil vooruit, maar heeft daar tijd en ruimte voor nodig.

Coöperatie VGZ en Pantein innoveren met Herstelkliniek voor ouderen

Publicatiedatum: 3 juli 2023

Overal in Nederland neemt de druk op de zorg toe door de vergrijzing. Om te waarborgen dat de groeiende groep kwetsbare ouderen de juiste zorg krijgen, zetten VGZ en Pantein gezamenlijk in op een nieuw initiatief: de Herstelkliniek Pantein. Dit is een voorziening tussen een behandeling thuis en het ziekenhuis in.

 

  Herstelkliniek Pantein


Pantein sluit 2022 met positieve cijfers af

Publicatiedatum: Vrijdag 26 mei 2022

Zorgorganisatie Pantein sluit het jaar 2022 met positieve cijfers af. Het Maasziekenhuis haalde een positief resultaat van 1,8 miljoen. Het onderdeel Thuiszorg & Zorgcentra boekte ook een resultaat van 1,8 miljoen euro.