Nieuws (archief)

“De leefbaarheid van de regio is gebaat bij de juiste zorg”

Publicatiedatum: 7 maart 2023

Het Smaakcentrum, de voorzorgcirkels, het regionale zorgcoördinatiecentrum, de herstelkliniek: het zijn zomaar wat voorbeelden uit de regio Mooi Maasvallei. Wat ze gemeen hebben? Dat ze voortkomen uit de overtuiging dat je sámen voor een vitale en gezonde maatschappij moet zorgen. In de regio Mooi Maasvallei doen álle partijen mee: zorgaanbieders, welzijn, werkgevers, scholen, gemeenten, inwoners. Omdat ze weten dat alles met elkaar samenhangt.

 

De komende jaren willen ze hier snel meters op maken. De focus op de regionale aanpak van het Integraal Zorg Akkoord (#IZA) helpt daarbij. Pauline Terwijn, bestuurder van Pantein Zorggroep: “Ieder voor zich kan het probleem niet oplossen.” “De leefbaarheid van de regio is gebaat bij de juiste zorg”, vult Garmt Postma, directeur van huisartsengroep Syntein, aan.

Goede samenwerking bij dementie maakt het verschil

Publicatiedatum: Dinsdag 14 februari 2023

“Dementie kun je niet voorkomen, maar goede zorg en ondersteuning kan het verschil maken”, aldus Karin Linssen, projectmanager Dementieketenzorg. Dat blijkt ook uit Dementiemonitor Noordelijke Maasvallei. “We werken in onze regio met een goed doordachte aanpak met vroegsignalering waarin de rol van de huisartsen en ouderenverpleegkundigen heel belangrijk is. En niet te vergeten het netwerk van de personen met dementie.”

Successen MooiMaasvallei smaken naar meer

Publicatiedatum: 3 februari 2023

Versterken van de kracht van inwoners, van jong tot oud, daar blinkt onze regio in uit. Partners van MooiMaasvallei* presenteerden deze week de meerwaarde van negen domeinoverstijgende projecten aan bestuurders, toezichthouders en raadsleden. Deelnemers konden vragen stellen en ideeën inbrengen. Dat er al zoveel mooie successen zijn, zorgde voor enthousiaste reacties. Hieronder worden in het kort de projecten benoemd. Doel is om de successen verder uit te bouwen. Dank aan alle deelnemers voor de positieve reacties en inbreng!

7 succesvolle ingrediënten voor samenwerken in de regio

Publicatiedatum: Maandag 19 december 2022

Benieuwd naar 7 succesvolle ingrediënten voor samenwerking in de regio? Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter Pantein, vertelt vanuit SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) over de successen van netwerkzorg in de regio MooiMaasvallei.

MooiMaasvallei biedt eerste integraal regioplan aan

Publicatiedatum: 9 november 2022

Een mooie mijlpaal voor MooiMaasvallei: Pauline Terwijn en Fred Pijls overhandigden namens de regio - als eerste in Nederland! - een integraal regioplan aan Marian Kaljouw van de NZa. Dit regioplan is ontstaan door jarenlange intensieve samenwerking van de welzijnsorganisatie, gemeenten, werkgevers, scholen en de huisartsen, GGZ, Dichterbij, thuiszorg, zorgcentra en Maasziekenhuis. Het plan sluit uitstekend aan bij het Integrale Zorgakkoord (IZA) dat onlangs is afgesloten. 

Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen voor baankansen in de regio

Publicatiedatum: 19 september 2022

De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnonderwijs.

Netwerkzorg en preventie in de regio zijn voorbeeld voor Den Haag

Publicatiedatum: 14 september 2022

Onder de vlag van MooiMaasvallei zetten partijen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg zich in voor een zo goed mogelijk aanbod van zorg en welzijn voor de inwoners. Dat is ook in Den Haag opgevallen. Op 14 september liet Secretaris Generaal Marcelis Boereboom van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich bijpraten over de inzet op netwerksamenwerking en preventie en de voordelen die dit heeft voor de inwoners.

Oproep: Investeer nu in de wijkverpleging van morgen

Publicatiedatum: 31 augustus 2022

De toekomst van de zorg is thuis. In de eigen omgeving herstellen mensen sneller. Goede zorg thuis staat of valt met deskundige wijkverpleging.

Positieve cijfers voor Pantein in 2021

Publicatiedatum: 20 mei 2022

Pantein sluit het jaar 2021 af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte een positief resultaat van 1,9 miljoen euro. Het onderdeel Thuiszorg & Zorgcentra behaalde een positief resultaat van 2,8 miljoen.

Maasziekenhuis Pantein scoort opnieuw goed in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 16 november 2021

Maasziekenhuis Pantein behaalt opnieuw een positieve score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis scoort als rapportcijfer een 8 en eindigt hierdoor op de 15e plaats (2019: 24e plaats, 2018: 61e plaats). Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door. Het jaar 2020 werd net als de drie voorgaande jaren afgesloten met positieve jaarcijfers.