Nieuws (archief)

Pantein sluit 2019 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 29 mei 2020

Voor het derde jaar op een rij sluit Pantein het jaar af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte in 2019 een resultaat van 4,9 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra 1,8 miljoen euro.

Dag van de zorg - Wie geef jij een compliment?

Publicatiedatum: 12 mei 2020

Een dik compliment is op z’n plaats voor al onze zorgmedewerkers. Dag in dag uit staan zij voor mensen klaar. Zeker in deze tijd met corona loopt alles anders dan normaal. Chapeau daarom voor iedereen die ondanks de lastige omstandigheden er voor de ander is, hoe groot de uitdagingen soms ook zijn.


We geven ook een compliment aan mensen die zich thuis over iemand ontfermen die zorg nodig heeft. Voor hen is dit ook een moeilijke tijd, er is minder bezoek en ondersteuning mogelijk. En ook voor mantelzorgers in verpleeghuizen en vrijwilligers is het een lastige tijd. Zodra de situatie het toelaat hopen we hen weer te verwelkomen. Ieders inzet en bijdrage aan goede zorg gedurende het jaar is zeer waardevol! Goede zorg, daar zorg je samen voor!
Aan wie geef jij op deze Dag van de Zorg een compliment?

Merkbare kwaliteit

Publicatiedatum: 21 februari 2020

Meten van kwaliteit van zorg is één ding. Maar ook weten hoe cliënten de kwaliteit van zorg beleven en verbeterwensen meteen toepassen in de praktijk, dat is waar de drie cliëntenraden en Pantein zich sterk voor maken: de merkbare kwaliteit. Lees het interview dat onlangs verscheen in het MEDEzeggenschap Magazine van LSR (Landelijk Steunpunt (Mede)Zeggenschap). 

Herstel financiën Maasziekenhuis zet door

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO daalt het Maasziekenhuis in de ranking van de 57 naar de 61e plaats, toch zet het financiële herstel door. Het ziekenhuis sloot het jaar 2018, net als het jaar 2017, af met positieve cijfers. 

10 jaar Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei

Publicatiedatum: 7 oktober 2019

Dit jaar bestaat Dementie Keten Noordelijke Maasvallei 10 jaar. Op 5 november vindt daarom een middagsymposium plaats. Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die in z'n dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie, dus zowel professionals als inwoners.

Klachtencommissie Pantein zoekt 2 nieuwe leden

Publicatiedatum: Donderdag 11 juli 2019

Per 1 september 2019 zijn er twee vacatures voor leden van de klachtencommissie van Pantein:

  • Een lid met een (para)medische achtergrond zoals een specialist ouderengeneeskunde, huisarts, psychiater of een gezondheidszorgpsycholoog
  • Een jurist

Pantein sluit 2018 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 29 mei 2019

Voor het tweede jaar op een rij sluit Pantein het jaar af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte een resultaat van 0,3 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra 8,4 miljoen euro.

Meerjarenafspraken voor gezonde toekomst Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 18 april 2019

Zorgverzekeraars, zorgverleners, de Rabobank, de Pantein Zorggroep en het ministerie van VWS hebben meerjarenafspraken gemaakt over samenwerking in de zorgverlening in de regio en over de financiering en positie van het Maasziekenhuis. Hiermee versterkt het Maasziekenhuis de financiële basis voor de toekomst en daarmee de zorg voor de inwoners in Noordoost Brabant en Noord-Limburg.

 

‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’

Publicatiedatum: 5 april 2019

Om nu en in de toekomst de beste zorg te leveren aan iedereen in Nederland, is integrale zorg rondom de patiënt, binnen een regionaal netwerk van zorg- en welzijn, noodzakelijk. 28 regionale ziekenhuizen, waaronder Maasziekenhuis Pantein, verenigd in de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) lanceren hun nieuwe strategische koers ‘van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’. Minister Bruins nam de strategisch koers vanochtend in ontvangst. Met deze strategie richten SAZ ziekenhuizen zich naast (medische) behandeling ook op preventie, vermindering van ongezondheid en bevordering van gezondheid; sterk verankerd in de regio én samen met de patiënt.

Primeur: beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein via BeterDichtbij

Publicatiedatum: 3 januari 2018

Sinds kort is beeldbellen in Maasziekenhuis Pantein een feit. Het is een zeer waardevolle aanvulling op het app-contact met de dokter via de app BeterDichtbij. Het Maasziekenhuis is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze gecombineerde service van beeldbellen en app-en binnen een gebruiksvriendelijke app aanbiedt.