Nieuws (archief)

Maasziekenhuis Pantein scoort opnieuw goed in BDO onderzoek

Publicatiedatum: 16 november 2021

Maasziekenhuis Pantein behaalt opnieuw een positieve score in het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO. Het ziekenhuis scoort als rapportcijfer een 8 en eindigt hierdoor op de 15e plaats (2019: 24e plaats, 2018: 61e plaats). Het verstevigen van de financiële positie van het ziekenhuis zet door. Het jaar 2020 werd net als de drie voorgaande jaren afgesloten met positieve jaarcijfers.

Hack bij extern beheerde website voor kilometerdeclaraties

Pantein heeft vastgesteld dat een extern beheerde website voor kilometerdeclaraties (declaratie.stbno.nl) is gehackt. Deze website werd gebruikt door thuiszorgmedewerkers van Pantein. 

Pantein sluit 2020 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 27 mei 2021

Pantein sluit voor het vierde jaar op een rij af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte in 2020 een resultaat van 2,8 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra behaalde 3,1 miljoen euro.

Peter van der Pols treedt toe tot de Raad van Bestuur van Pantein

Publicatiedatum: 26 februari 2021

Peter van der Pols treedt met ingang van 1 maart toe tot de Raad van Bestuur van Pantein. Samen met bestuursvoorzitter Pauline Terwijn vormt hij de Raad van Bestuur. 

Centrum Mantelzorg, Blink en Sociom bundelen krachten

Publicatiedatum: 16 december 2020

Centrum Mantelzorg (Pantein) en Blink Regio Land van Cuijk (Ons Welzijn) worden per 1 januari 2021 onderdeel van Sociom. Door de krachten en expertise te bundelen, ontstaat er één centrale plek waar alle ondersteuning en kennis op het gebied van mantelzorg en vrijwilligerswerk in het Land van Cuijk samenkomt. Dat betekent kortere lijnen en sneller schakelen, om zo samen nog betere ondersteuning te bieden aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Pantein sluit 2019 af met positieve cijfers

Publicatiedatum: 29 mei 2020

Voor het derde jaar op een rij sluit Pantein het jaar af met positieve cijfers. Het Maasziekenhuis boekte in 2019 een resultaat van 4,9 miljoen euro en de Thuiszorg & Zorgcentra 1,8 miljoen euro.

Dag van de zorg - Wie geef jij een compliment?

Publicatiedatum: 12 mei 2020

Een dik compliment is op z’n plaats voor al onze zorgmedewerkers. Dag in dag uit staan zij voor mensen klaar. Zeker in deze tijd met corona loopt alles anders dan normaal. Chapeau daarom voor iedereen die ondanks de lastige omstandigheden er voor de ander is, hoe groot de uitdagingen soms ook zijn.


We geven ook een compliment aan mensen die zich thuis over iemand ontfermen die zorg nodig heeft. Voor hen is dit ook een moeilijke tijd, er is minder bezoek en ondersteuning mogelijk. En ook voor mantelzorgers in verpleeghuizen en vrijwilligers is het een lastige tijd. Zodra de situatie het toelaat hopen we hen weer te verwelkomen. Ieders inzet en bijdrage aan goede zorg gedurende het jaar is zeer waardevol! Goede zorg, daar zorg je samen voor!
Aan wie geef jij op deze Dag van de Zorg een compliment?

Merkbare kwaliteit

Publicatiedatum: 21 februari 2020

Meten van kwaliteit van zorg is één ding. Maar ook weten hoe cliënten de kwaliteit van zorg beleven en verbeterwensen meteen toepassen in de praktijk, dat is waar de drie cliëntenraden en Pantein zich sterk voor maken: de merkbare kwaliteit. Lees het interview dat onlangs verscheen in het MEDEzeggenschap Magazine van LSR (Landelijk Steunpunt (Mede)Zeggenschap). 

Herstel financiën Maasziekenhuis zet door

Publicatiedatum: 8 oktober 2019

In het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau BDO daalt het Maasziekenhuis in de ranking van de 57 naar de 61e plaats, toch zet het financiële herstel door. Het ziekenhuis sloot het jaar 2018, net als het jaar 2017, af met positieve cijfers. 

Klachtencommissie Pantein zoekt 2 nieuwe leden

Publicatiedatum: Donderdag 11 juli 2019

Per 1 september 2019 zijn er twee vacatures voor leden van de klachtencommissie van Pantein:

  • Een lid met een (para)medische achtergrond zoals een specialist ouderengeneeskunde, huisarts, psychiater of een gezondheidszorgpsycholoog
  • Een jurist