Specialistische zorg aan huis, een comfortabel en veilig gevoel

Publicatiedatum: 30 juni 2016

Specialistische zorg aan huis maakt het mogelijk dat mensen die gespecialiseerde zorg nodig hebben deze thuis krijgen. Dat geldt voor jong en oud. Verblijf in het ziekenhuis is dan niet nodig of kan korter omdat de behandeling thuis (verder) plaatsvindt.  

De praktijk

Meneer van Gent heeft een infectie opgelopen na een heupoperatie. Een vervelende complicatie. De behandeling bestaat uit een antibioticakuur via het infuus. Hiervoor kan hij in het ziekenhuis worden opgenomen. Best ingrijpend als je weet dat de behandeling een aantal dagen tot weken kan duren. Gelukkig kan de behandeling ook thuis plaatsvinden. Het team specialistische zorg aan huis van Pantein komt dagelijks bij meneer van Gent thuis voor het toedienen van de antibiotica. Zo wordt hij thuis, op de bank, in zijn eigen veilige omgeving behandeld.

Altijd klaar staan voor de klant
Een infuus inbrengen, bloedtransfusie, het verzorgen van een katheter of drain, het inbrengen van een sonde, beademing thuis, het zijn een paar voorbeelden van de behandelingen die het specialistisch team doet. Speciale zorg waarbij het belangrijk is dat de medewerkers bij problemen of vragen van de klant snel ter plaatse kunnen zijn. Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor de klant. 

De beste zorg

De behandeling thuis gebeurt altijd in overleg met een behandelend arts. Dat is de arts uit het ziekenhuis of de huisarts. Medewerkers van het specialistisch team volgen regelmatig scholingen en trainingen. Er wordt alles aan gedaan om de beste zorg te geven.

Samenwerking
Het specialistische team van Pantein werkt ook voor veel andere zorgaanbieders in regio. Samenwerking in deze specialistische zorg draagt bij aan goede zorg thuis voor de inwoners van deze regio.