Pantein sluit het jaar opnieuw met positieve cijfers af

Publicatiedatum: Donderdag 30 mei

 

Zorgorganisatie Pantein sluit het jaar 2023 met positieve cijfers af. Het Maasziekenhuis realiseerde een positief resultaat van 0,5 miljoen. Het onderdeel Thuiszorg & Zorgcentra boekte een resultaat van 5,4 miljoen.


Geld van en voor de zorg
Peter van der Pols, bestuurder Pantein: “Dit positieve resultaat is een groot compliment aan onze medewerkers. Ik weet hoe hard hiervoor is gewerkt in een uitdagende tijd. De vraag naar zorg is groot en tegelijk is er sprake van personele krapte. Bovendien heeft de zorg te maken met flinke financiële uitdagingen.”

 

Investeren voor de inwoners
“Het mooie is dat het bereikte financiële resultaat terugvloeit naar de zorg in de regio. En dat is ook heel belangrijk. Zo maken we de komende tijd verschillende zorglocaties gereed voor de zorgvraag van de toekomst. Ook zetten we financiële middelen in voor technologische maatregelen en innovaties die goede zorg aan cliënten en patiënten en een goede communicatie en eigen regie van mensen ondersteunen.”

 

Bijdragen aan een krachtige regio
“De komende jaren ligt er voor de zorg een stevige uitdaging. Het regioplan geeft aan dat het aantal ziekenhuisbezoeken tot 2030 met 14% stijgt en dat de vraag naar ouderenzorg met 100% toeneemt. Dit betekent dat nieuwe oplossingen en samenwerking de komende jaren het verschil moeten maken. Dit kenmerkt de aanpak van Pantein. We willen inwoners dichtbij huis de best mogelijke zorg bieden en daar waar het kan zorg voorkomen. Hier werken we hard aan binnen Pantein en met partners in Mooi Maasvallei (samenwerking van zorg, welzijn, onderwijs, gemeenten en werkgevers) en de netwerken Samen in Zorg en IedereenZorgt. Alle inzet is erop gericht om bij te dragen aan een krachtige en duurzame regio waar het voor inwoners fijn wonen, werken en leven is”, aldus Van der Pols.

 

Lees meer over de jaarresultaten op de pagina Jaarverslag