Start scholing Palliatieve zorg voor verpleegkundigen

Publicatiedatum: 1 september 2014

Het netwerk Palliatieve zorg biedt sinds een aantal jaren een succesvolle basisscholing Palliatieve zorg aan, gericht op verzorgenden. In navolging hiervan start er eind oktober 2014 ook een scholing voor verpleegkundigen.

 

De scholing is bedoeld voor verpleegkundigen die werken bij Maasziekenhuis Pantein en bij alle thuiszorgorganisaties en zorgcentra in deze regio. De scholing duurt drie dagen en wordt gegeven door professionals uit de praktijk én uit de regio. In de scholing staan multidisciplinaire en transmurale Palliatieve zorg centraal.


Inhoud scholing
In de laatste levensfase van de patiënt krijgt de zorg een ander doel. Dit vraagt een wezenlijke ommekeer in de benadering van de patiënt. In plaats van een behandeling, gaat het om zorg waarin de voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen en waarbij de kwaliteit van leven en sterven voorop staat.

 

De scholing is gericht op het verbeteren van de medische kennis. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de psychosociale en spirituele aspecten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De nadruk van de scholing ligt naast kennis vooral op de praktische toepassing en het verbeteren van vaardigheden.

 

Gezien het transmurale karakter van de scholing staat de samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties centraal. Ook is aandacht voor de rol van de mantelzorger en vrijwilliger en de verdere ondersteuning die in deze regio voor patiënt en zijn naasten mogelijk zijn.

 

Kosten
De kosten bedragen € 175,- per persoon. Bij deze kosten zijn inbegrepen: een set besluitvorming (beslisschijf, 14 samenvatting-kaarten en een gebruikswijzer) en het combinatiepakket - Richtlijnenboek en Zakboekje Palliatieve zorg.

 

Inschrijven
U kunt zich inschrijven met het inschrijfformulier op de website. Daar vindt u ook het programma van de scholing.

 

Meer informatie
www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordelijkemaasvallei zie onder Hulpverleners/Deskundigheidsbevordering.

  

Of via netwerkcoördinator Palliatieve Zorg, Sandra van den Hof 8PalliatieveZorg@pantein.nl of tel. 0485 - 84 6674 (aanwezig op donderdag)