Positieve Gezondheid Noordelijke Maasvallei en vele anderen tekenen pledge op Nationaal Congres Volksgezondheid

Publicatiedatum: 17 april 2014

Het Nederlands Congres Volksgezondheid 2014 stond op 10 en 11 april in het teken van perspectieven op de volksgezondheid. Hoe ontwikkelt de volksgezondheid zich in Nederland? Waar staan we over pakweg 10 of 20 jaar? Welke ziekten komen veel voor? En welke zullen dat in de toekomst zijn? Hoe gezond leven Nederlanders? Tijdens het congres werd vanuit diverse perspectieven naar de volksgezondheid gekeken. Het gaat niet alleen om het verbeteren van de gezondheid, ook om participatie, autonomie en de kosten van onze inspanningen.


Het congres bestond uit inspirerende lezingen, interactieve sessies, een politiek café en symposia over de toekomst van de volksgezondheid. Op de tweede dag stond het programma in het teken van de praktijk en samenwerking tussen partijen op lokaal niveau.

 

De werkgroep Positieve Gezondheid Noordelijke Maasvallei, waar Syntein en Pantein deel van uitmaken, was een van de elf partijen die tijdens het congres een zogenaamde ‘pledge’ hebben ondertekend, een belofte over wat de werkgroep gaat doen voor een gezonder en vitaler Nederland. Een van de doelen van de werkgroep is: “Binnen 5 jaar denken en werken professionals binnen de Noordelijke Maasvallei samen aan het bevorderen van positieve gezondheid”. Positieve gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Syntein werkt hiervoor samen met Pantein, gemeenten, GGD, Hart voor Brabant, GGZ Oost-Brabant, Radius, Welzijn Land van Cuijk, Robuust, VGZ, Zorgbelang Brabant en het Louis Bolk Instituut. De partijen hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking mooie initiatieven gaat opleveren.