Pauline Terwijn en Theo Mennen nieuwe bestuurders Pantein

Publicatiedatum: 28 december 2015

De Raad van Commissarissen van Pantein heeft Pauline Terwijn met ingang van 1 maart 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Pantein.  Daarnaast is Theo Mennen met ingang van 1 januari 2016 benoemd tot lid Raad van Bestuur Pantein met als aandachtsgebied ziekenhuiszorg.


Achtergrond Pauline Terwijn
Pauline Terwijn is sinds 2009 lid van de Raad van bestuur van de Saxenburgh Groep en bestuurslid van de coöperatie Vitaal Vechtdal. Haar ruime ervaring in zowel de ziekenhuiswereld als de ouderenzorg speelden een belangrijke rol bij het positieve oordeel van de adviserende organen en de benoeming door de Raad van Commissarissen. Pauline Terwijn kan gezien haar achtergrond een uitstekende bijdrage leveren aan het verder versterken van de samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en zorgprofessionals in de wijk en op het gebied op het gebied van ouderenzorg. Dit past bij de visie van Pantein om door samenwerking een sterk regionaal zorgnetwerk voor de mensen in de regio te waarborgen en verder uit te bouwen.

 

Interne benoeming Theo Mennen
Theo Mennen is al enkele jaren directeur van het Maasziekenhuis Pantein. Zijn benoeming tot lid Raad van Bestuur wordt door alle betrokken partijen als belangrijk gezien vanwege zijn ruime kennis en ervaring in zowel de ziekenhuis- als de ouderenzorg. Zijn aanstelling waarborgt bovendien de continuïteit in de bedrijfsvoering van Pantein en verdere uitbouw van de koers van het Maasziekenhuis als netwerkziekenhuis* in het bijzonder.

 

Organisatie
Pantein voegt met ingang van 1 januari de directie- en bestuursfunctie samen. Hierdoor vervallen de huidige directiefuncties en wordt de organisatie slanker. Ruud Verreussel is tot 1 maart bestuursvoorzitter. Tevens is hij tot aan zijn pensionering (per 1 juli 2016) als bestuurder verantwoordelijk voor Thuiszorg en Zorgcentra Pantein.

 

*Netwerkziekenhuis houdt in dat het Maasziekenhuis in Boxmeer nauw samenwerkt met andere ziekenhuizen en zorgpartners om de mensen in de regio te verzekeren van een hoogwaardig zorgaanbod dichtbij huis.