Overeenstemming over Sociale Regeling

Publicatiedatum: 18 maart 2014

Raad van Bestuur en Ondernemingsraad hebben maandagavond 17 maart 2014 overeenstemming bereikt over een Sociale Regeling. 


Met de regeling willen beide partijen zich ervan verzekeren dat belangen van medewerkers goed gewaarborgd zijn bij de aankomende reorganisatie.

 

Gesprekken met vakbonden en de OR
De afgelopen periode sprak de Raad van Bestuur met de vakbonden over een Sociaal Plan. \'Helaas trokken de bonden zich recent terug uit het overleg. Wij zijn toen direct in overleg gegaan met de OR om het vervolgtraject te bepalen. Zij waren bereid om op korte termijn samen te verkennen hoe we de maatregelen, besproken in de zomer van 2013, om zouden kunnen vormen tot een goede Sociale Regeling. Daar zijn we uitgekomen en dat stemt ons tevreden omdat we heel veel waarde hechten aan sociale afspraken\', aldus de Raad van Bestuur.

Een goede Sociale Regeling
Beide partijen zijn blij dat er nu een goede Sociale Regeling ligt. Belangrijke uitgangspunten voor de regeling zijn het voorkomen van zoveel mogelijk gedwongen ontslagen en een goede overgang van ‘werk naar werk’. ´Helaas kunnen we gedwongen ontslagen niet voorkomen, hoe graag we dit ook zouden willen. Dit vraagt namelijk financieel te veel van de organisatie. We doen er uiteraard alles aan om de nadelige effecten van de reorganisatie voor mensen die te maken krijgen met gedwongen ontslag te verzachten\', aldus de Raad van Bestuur.


Inbreng van medewerkers
Voorzitter van de OR, Barbara Kersjes: \'Wij hebben tijdens ons overleg met de Raad van Bestuur gebruik kunnen maken van de inbreng van medewerkers. Die inbreng hadden we beschikbaar dankzij de medewerkerbijeenkomsten van afgelopen zomer. Wij zijn tevreden met de Sociale Regeling die er nu ligt. De inhoud van de Sociale Regeling is goed gezien de omstandigheden waarin de zorg zich momenteel bevindt. Het heeft oog voor de belangen en behoeften van alle medewerkers waarvoor deze regeling is afgesproken.’