Ook Thuiszorg Pantein moet bezuinigen

Publicatiedatum: 17 april 2014

UDEN - Ook Thuiszorg Pantein, werkzaam in de regio Uden, Veghel, Oss en Den Bosch moet op korte termijn terug in personeelsformatie. Dit is een gevolg van het nieuwe kabinetsbeleid. Thuiszorg Pantein moet in totaal 3 miljoen euro bezuinigen en is daardoor genoodzaakt om 60 fte te laten vervallen.


Andere werkwijze
De organisatie laat weten er alles aan te doen om een goede dienstverlening aan de klant te waarborgen. Zo wordt meer met kleinschalige teams gewerkt zodat klanten verzekerd zijn van vertrouwde gezichten. Door de nieuwe werkwijze kan nog efficiënter gewerkt worden en kan bespaard worden op managementfuncties, planfuncties en administratieve en beleidsmatige ondersteuning. In de directe zorg gaan geen banen verloren. De organisatie betreurt het verlies van banen, temeer omdat het zoveel gemotiveerde medewerkers betreft.

Grote opgave
In totaal moet Pantein 11 miljoen euro bezuinigen waardoor de komende jaren 179 fte verdwijnen. Eerder meldde de organisatie al te moeten bezuinigen bij Zorgcentra Pantein, verantwoordelijk voor wonen met zorg en zorg aan huis in het land van Cuijk en Noord-Limburg. Naast de bezuinigingen bij Zorgcentra en Thuiszorg Pantein verdwijnen ook banen bij centrale stafdiensten en het Servicebedrijf Pantein. Uitgangspunt bij alle bezuinigingen is om de directe zorg aan klanten zoveel mogelijk te ontzien.