Nieuwbouw voor bewoners Maartenshof bijna gereed

Publicatiedatum: 15 juni 2015

In september 2015 nemen de 160 bewoners van zorgcentrum Pantein Maartenshof in Cuijk hun nieuwe woningen in de wijk Cuijkse Cantheelen in gebruik.


Jacques van Amelsvoort, regiomanager Cuijk van Zorgcentra Pantein: “In de nieuwbouw zijn verschillende woonvormen beschikbaar. Bij alle zorgvormen staat voorop dat bewoners ondanks hun zorgvraag toch zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals ze dat gewend waren. Ook zijn er in het gebouw vijf hotelkamers, die voor diverse doeleinden kunnen worden gebruikt. Mensen die thuis door hun partner worden verzorgd, kunnen van de kamer gebruik maken, zodat de partner even op vakantie kan gaan. Maar ook familieleden die graag tijdelijk dicht bij hun partner of familielid willen verblijven, kunnen één van deze hotelkamers boeken.”

 

Zorgappartementen en woongroepen

In de ruime zorgappartementen van 55 m2 wonen mensen met een lichamelijke hulpvraag zo zelfstandig mogelijk. “Op basis van hun zorgvraag en behoeftes  ondersteunen wij hen in hun dagelijks leven, samen met familieleden en vrijwilligers. Mensen met dementie gaan in woongroepen van 6 of 7 personen wonen. Zij krijgen ieder een eigen zit-/slaapkamer en badkamer. De bewoners van de woongroepen leven een zo huiselijk mogelijk leven. Ze doen met de hulp van begeleiders zelf de boodschappen, helpen met koken, dekken de tafel en doen de (af)was. Ook individuele en gezamenlijke activiteiten om de dag aangenaam door te brengen, ontbreken uiteraard niet.”


Levendige woonbuurt

Behalve woningen komen er in de Cuijkse Cantheelen ook voorzieningen die passen in een levendige woonbuurt, zoals een fysiotherapiepraktijk, kapsalon en een restaurant. Op het terras met een prachtig uitzicht op de Maas is het straks heerlijk toeven. Cantheelen Het appartementencomplex van Pantein is onderdeel van de nieuwe wijk Cuijkse Cantheelen in het centrum van Cuijk. Deze buurt is bestemd voor jong en oud, zorgbehoevend en zorgeloos. Een deel van de woningen in deze wijk is specifiek gericht op mensen die extra verpleging en/of verzorging nodig hebben. Bovendien kan iedereen die dat nodig heeft, 24 uur per dag zorg op maat krijgen in de eigen woning. De Cuijkse Cantheelen is gezamenlijk ontwikkeld door Mooiland, Zorgcentra Pantein en de gemeente Cuijk.