Maasziekenhuis Pantein is gehandicaptenproof

Publicatiedatum: 22 juli 2014

Het Gehandicapten Belangen Boxmeer (GBB) en het Platform Gehandicapten Sint Anthonis (PSGA) hebben gezamenlijk de BTB-sticker uitgereikt aan Maasziekenhuis Pantein. BTB staat voor Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid. Openbare gelegenheden ontvangen deze sticker, wanneer ze voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een beperking.


Directeur Theo Mennen nam de sticker dankbaar in ontvangst: “We vinden het belangrijk altijd goed te luisteren naar suggesties voor verbetering. Het GBB en PSGA hebben zich ingespannen om aandachtspunten op te sporen en bij ons te melden en daar zijn we hen zeer dankbaar voor. Op basis van hun adviezen hebben we de nodige aanpassingen gedaan om het ziekenhuis nog ‘gebruiksvriendelijker’ te maken”. 

 

Het GBB en PSGA zetten zich in voor een goede toegankelijkheid van openbare gelegenheden voor mensen met een beperking. Zij toetsen in de praktijk of gebouwen goed bereikbaar en toegankelijk zijn, bijvoorbeeld voor blinden en slechtzienden of mensen in een rolstoel of scootmobiel. Hoewel het Maasziekenhuis al veel zaken op orde had, bleken er toch nog een paar aandachtspunten. Op advies van het GBB en PSGA zijn o.a. de nooduitgangen verhard door grind te vervangen door klinkers. Ook zijn er eindmarkeringen aangebracht op de eerste en laatste trede van de trappen. De invalidentoiletten hebben allemaal een rood koord gekregen i.p.v. een geel, omdat deze dan beter zichtbaar zijn voor slechtzienden.