Dementieketen regio scoort bovengemiddeld goed

Publicatiedatum: 20 november 2014

In 2014 heeft het Ministerie van VWS voor de derde keer laten onderzoeken hoe de netwerken dementie in Nederland zich ontwikkelen. Het is verheugend om te bemerken dat het Dementie Keten Team de Noordelijke Maasvallei (Land van Cuijk en Noord-Limburg) bovengemiddeld goed scoort op alle onderdelen.


In het onderzoek is gekeken naar zeven aspecten (domeinen): vroege ondersteuning en preventie, diagnostiek, casemanagement, behandeling, begeleiding en steun, levering van zorg en diensten, ketenzorg en cliëntperspectief. Het Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei scoort op alle domeinen gemiddeld hoger dan andere netwerken in Nederland. Een maximale score van 3.0 - landelijk gezien zeldzaam - wordt in de Noordelijke Maasvallei twee maal behaald en ook bij de andere vijf domeinen scoort het DKT bovengemiddeld.

In het Dementie Keten Team (DKT) werken verschillende partijen samen aan goede zorg voor mensen met dementie. Naast GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg zijn dat Pantein (Maasziekenhuis, Thuiszorg en Zorgcentra), Syntein (Samenwerkingsverband Pantein en regionale huisartsen), Welzijnsorganisatie Radius, zorgverzekeraar VGZ en de regionale afdeling van Alzheimer Nederland. Dit doen ze sinds 2009 en de samenwerking werpt gezien de resultaten zijn vruchten af.